Környezetvédelem a logisztikában

Környezetvédelem a logisztikában

A SPAR üllői logisztikai központjának megépülésével lehetőség nyílt az op­timálisabb útvonaltervezésre az áruszállításban. Ezáltal a környezeti ártalmak csökkentése is megvalósult, hiszen immár két logisztikai központ szolgálja ki az országos hálózat ellátását.

A jellegéből fakadóan nagy energiaigényű, és a környezetet terhelő áruszállítási tevékenységen belül sokféle lehetőség kínálkozik a környezetkímélésre, amelyet a SPAR maximálisan ki is használ.

A cégcsoport közel 400 egységből álló hálózatát két logisztikai központból – Bicske és Üllő – látja el áruval, saját és alvállalkozói járműparkkal vegyesen. A logisztikai tevékenységhez kapcsolódóan számos ésszerűsítési megoldást alkalmaz a cég. A centralizált áruszállítás, a két központ és a hálózat viszonylatában a megfelelő optimalizálás, a flotta standardizálása, a szállítóeszközök környezetkímélő műszaki megoldásai, valamint a gépjárművezetők vezetéstechnikai oktatása mind a futásteljesítmény, következésképp a károsanyag-kibocsátás csökkenését eredményezik.