SPAR tanulók sikere a Szakma Sztár Fesztiválon

Jubileumi tízedik alkalommal rendezte meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a középiskolások részére a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét. 2017. április 24-26. között, a Szakma Sztár Fesztivál rendezvénysorozat keretén belül mérhették össze tudásukat az eladó, a kereskedő és a logisztikai ügyintéző tanulók.

SPAR tanulók sikere a Szakma Sztár Fesztiválon

A verseny célkitűzései között szerepel a szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a jó szakember pályamodell bemutatása és népszerűsítése. Megtisztelő volt a vállalat számára, hogy a rendezvény szervezője a színvonalas lebonyolítás érdekében az előző évekhez hasonlóan ismét a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft-t kérte fel, hogy támogassa a versenyt. A SPAR biztosította a kereskedelmi stand berendezéséhez az árukészletet, melynek kapcsán köszönjük az 5190 ISP áruház segítségét.

A szakmai zsűriben a tanulók versenyfeladatait, munkáit a személyzetfejlesztési osztályról Szabó Barnáné szakértőként értékelte. Ez a felkérés mindenképpen elismerés vállalatunk számára, ezzel is bizonyítva, hogy a nálunk folyó tanulóképzés magas színvonalon zajlik és minden tekintetben megfelel a szakmai elvárásoknak.

A döntőben, a három szakmában összesen 16 diák adhatott számot gyakorlati és elméleti tudásáról. Gyakorlati feladatok között áruházi belső rendezvényt kellett megoldaniuk Hungarikumok témakörben, valamint az értékesítéshez kapcsolódó adminisztrációs feladataik is voltak. Emellett elméleti tételekből feleltek a versenyzők, melyek a következő területeket érintették: marketing ismeretek, kereskedelmi ismeretek és az áruforgalom lebonyolítása, logisztikai ismeretek. A tanulók felkészültek voltak, bebizonyították, hogy megérdemelten jutottak el az országos döntőig.

Büszkék vagyunk rá, hogy az idei évben eladó szakmában két diákunk is a dobogóra állhatott. Erdős Renáta, aki az 5070 ISP áruházban töltötte szakmai gyakorlatát 1. helyezést ért el. Gulyás Márkó, a 621 SM tanulója pedig 2. helyett lett. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészülésüket segítő tanulófelelős kollégáknak.

Reméljük a rendezvény támogatásával hozzájárultunk ahhoz, hogy minél több fiatal válassza cégünket gyakorlati képzőhelyként, valamint a kereskedelmi szakmát hivatásául.