A SPAR, mint munkaadó

A SPAR, mint munkaadó

A SPAR Magyarország Kft. az ország egyik legnagyobb munkaadójaként, több mint 12000 munkavállalóért tartozik felelősséggel. A cégcsoport kiemelten kezeli a munkatársak minőségi képzését és értékeli hűségüket

A SPAR évek óta kedvező biztosítási csomagajánlatokat, alacsony mobiltelefon-előfizetési díjakat, előnyös banki szolgáltatásokat, kedvezményes üdülési lehetőségeket kínál alkalmazottai számára. A vállalat a nyári szünetekben térítésmentesen biztosít nyári táborokban való részvételi lehetőséget a munkatársak gyermekei részére, valamint évek óta iskolakezdési támogatással járul hozzá az iskoláskorú gyermeket nevelő munkatársak szeptemberi kiadásainak csökkentéséhez.

A SPAR motivációs célból minden évben különböző programokat, akciókat, eseményeket szervez dolgozói részére. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársi közösségeket, kollégákat díjakkal, értékes ajándékokkal jutalmazza.

A SPAR-csoport vezetői jubileumi ünnepségek keretében mondanak köszönetet a 15, a 25 és a 40 éve lojális munkavállalóknak, illetve nyugdíjas ünnepségek keretében elbúcsúztatják a nyugdíjba vonuló kollégákat.

A SPAR kiemelten kezeli a fogyatékossággal élők foglalkoztatásának ügyét is, így a vállalat első alkalommal 2010-ben, majd 2013-ban is elnyerte a Fogyatékosságbarát munkahely címet. Az elismerést azok a munkáltatók kaphatják meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A Fogyatékosságbarát munkahely elismerés célja, hogy elősegítse az álláskereső, fogyatékossággal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását. A szervezet és vezetői követendő példát mutatnak a fogyatékosság tudatos kezelésével kapcsolatban. Az érintettek a foglalkoztatásukkal pedig lehetőséget kapnak, hogy megmutassák, ők is képesek értékteremtő munkát végezni ugyanúgy, mint bárki más.A témában 2011-ben „Adjunk esélyt!” címmel sikeres SPAR HR konferenciát is szerveztünk.