A SPAR karitatív tevékenységéről 2 percben

A SPAR karitatív tevékenységéről 2 percben

A SPAR Magyarország Kft. életében a gazdasági folyamatok, a fejlődés és az ügyfél-elégedettség mellett egyre fontosabb szerepet kap a társadalmi teljesítmény, így a közösségi hozzájárulások is szerves részét képezik a cégfilozófiának.

A SPAR karitatív szempontból legfontosabb stratégiai partnere több mint másfél évtizede a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Ez idő alatt számos jótékony célú programot valósított meg a két szervezet közösen.

A cégcsoport a szeretetszolgálattal való kapcsolatán túl más társadalmi érdekeket szolgáló elképzelés megvalósításában is segítséget nyújt. Így például az INTERSPAR hipermarketek előterében évek óta biztosít helyszínt a „Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány” számára, hogy a szervezetet képviselő bohócok a gyerekeknek hajtogatott lufifigurákat osztogatva népszerűsítsék a szülők felé az alapítványt, és egyben adományokat is gyűjtsenek.

Egy másik jelentős projektünk során - a SZÜMA Kft-vel történő több éves együttműködésen keresztül - támogatjuk az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetségét (ÉTA Szövetség). Az ország több megyéjében a SZÜMA Kft. a SPAR áruházakhoz tartozó területeken ruhagyűjtő konténerek kihelyezésével gyűjti össze a lakosság által felajánlott ruhaneműket. Az ÉTA Szövetség ruhaosztásai alkalmával több száz kilogramm válogatott és tisztított ruhanemű kerül rászoruló fogyatékkal élő emberekhez.

A SPAR felelősségvállalása kifejeződik az országimázst erősítő, értékeket teremtő rendezvények felkarolásában is. A cégcsoport fő támogatója az ország legnagyobb futóeseményének, a SPAR Budapest Maraton és Futófesztiválnak és a Budai Várban megrendezésre kerülő Nemzetközi Bor-, és Pezsgőfesztiválnak is.