A magyar dinnye népszerűbb, mint valaha

A SPAR régóta elkötelezett támogatója a magyar dinnyetermesztésnek, és a szezon indulásával idén is mindent megtett a gyümölcs népszerűsítéséért. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a görögdinnye forgalma a SPAR üzletekben az előző idényhez képest, 2015-től pedig a nemzetközi SPAR-hálózaton keresztül már Horvátországba és Szlovéniába is eljut a vásárlókhoz a magyar dinnye.

A magyar dinnye népszerűbb, mint valaha

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. az ország egyik legnagyobb kereskedelmi láncaként mindig is elkötelezett volt a hazai áruk forgalmazása és a termelőkkel való szoros együttműködés iránt. Az üzletpolitikában évek óta kiemelt szerepet tölt be a magyar dinnye népszerűsítése, hiszen nemcsak a kereslet növekszik folyamatosan, de rengeteg további lehetőség rejlik a dinnyetermesztő és –kereskedelmi ágazatban.

A magyar görögdinnye szezon nyitányaként a SPAR idén is áruházi dinnyekóstolást szervezett több üzletében négy egymást követő hétvégén. A dinnyepromóciós eseménysorozat első állomása július 9-én Szántódon volt a 714. számú áruház előtt, ahol Rácz Árpád, zöldség-gyümölcs szakértő Ördög Nórával népszerűsítette a vásárlók körében ezt a hazánkban emblematikus nyári gyümölcsöt.

Az alábbi időpontokban és helyszíneken kóstolhattak a vevők dinnyét:

  • 2015. július 9-12. — 8622, Szántód, Siófoki út 3.
  • 2015. július 16-18. — 8360, Keszthely, Tapolcai út 37.
  • 2015. július 23-25. — 8630, Balatonboglár, Dózsa György u. 53.
  • 2015. július 30-augusztus 1. — 8230 Balatonfüred, Széchenyi István u. 47.