Integrált irányítási rendszer a SPAR-nál

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 2009 decemberétől az SGS – a világ vezető tanúsító szervezeteinek egyike – által tanúsított integrált irányítási rendszert (IIR) működteti.

Integrált irányítási rendszer a SPAR-nál

Ennek a rendszernek két eleme az ISO 9001:2008-as szabvány szerinti minőségirányítási és a HACCP elvek szerinti élelmiszerbiztonsági rendszer.

A SPAR a minőség és biztonság melletti elkötelezettségét nemcsak beszállítóitól várja el, hanem önmagával szemben is magas minőségi követelményeket támaszt, amelyeket maximálisan teljesít. Ennek az egyik legmegfelelőbb eszköze az ISO:9001 szerint kialakított rendszer.

Az ISO 9001:2008 szabvány szerint tanúsított Integrált Irányítási Rendszer előnyei:

  • Az integrált irányítási rendszer működtetése számos előnyt biztosít nemcsak a SPAR-nak, hanem a partnereknek és a vásárlóknak egyaránt, hiszen a nemzetközi tanúsítvány biztonságot, garanciát jelent, így növekszik a vásárlói bizalom a cég iránt.
  • Az élelmiszerbiztonsági rendszerrel összehangolt, átlátható dokumentációs rendszer bevezetésével a szervezet minden szintjén megvalósulnak a szabályozott működés feltételei és egyértelművé válnak a feladat-,
    és felelősségi körök, így a munka jobban nyomon követhető és értékelhető.
  • Kialakul egy olyan vállalati kultúra, amely elősegíti a folyamatos fejlődést, továbbá a rendszer hatására mind a vezetőség, mind az alkalmazottak körében erősödik a minőség iránti elkötelezettség és felelősség.
  • A rendszer alkalmazása elősegíti az etikus partneri kapcsolatok működését a beszállítókkal, alvállalkozókkal.